27 Nisan 2013 Cumartesi

Jane Iredale fondöten ve pudra

       Herkese merhaba :) Bugün Jane Iredale fondöten ve pudra hakkında biraz bilgi vereceğim sizlere. Jane Iredale Amerika'da üretilen Skin Cancer Foundation'ın tavsiye ettiği ; hayvanlar üzerinde test edilmeyen bir marka. Malum televizyonda her iki günde bir haberlerde kanserden korunma yolları başlığıyla haber yapılmakta. Eee durumdan etkilenip, minimum kimyasal maksimum sağlık diyerek bir hevesle gidip bu iki ürünü aldıktan sonra resmen hüsrana uğradığımı söyleyerek başlamak istiyorum. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine ( o kadar güzel anlatmıştı ki...cildinde de güzel duruyordu aslında ) hemen alınacaklar listemin başköşesine taht kurmuştu bu iki ürün. 
        
        Bildiğiniz üzere Jane Iredale mineral bir ürün ve kullanımı diğer likit fondötenlere göre biraz farklı çünkü yapısı gereği pompalı şişesinden çıktığında biraz pütürlü duruyor. Elimde biraz ısıttıktan sonra yüzüme yedirmem gerekiyor ki bu çok da kolay olmuyor. Ayrıca ürün ilk sürüldüğü anda renk olarak kendini belli etmiyor. Biraz bekledikten sonra yavaş yavaş renk alıyor. Yani kapatıcılık konusunda ortanın biraz altında diyebiliriz. Hiçbir şekilde tatmin etmedi ne yazık ki. Ben caramel rengini almıştım. Fiyat konusunda gelirsek yaklaşık 30ml/160 TL civarındaydı. Ayrıca ; GoodSkinLabs Z-PORE instant pore refiner ( bu ürünü de inceleyeceğiz gelecek günlerde) ile birlikte kullandığımda burun çevremdeki bölümde korkunç bir görünüme sebep oldu.

          Jane Iredale Pressed Mineral Powder'a gelirsek ; orta seviyede bir pudra diyebilirim. SPF 20 koruma içeriyor. 10g lık aynalı kutusu var. İlerleyen zamanda bitirmek için gölgeleme yapmak amacıyla kullanabilirim belki. Sanırım benim aram mineral ürünlerle pek yok. Hevesim kursağımda kaldı ne yazık ki :( Fiyatı 150 TL olması gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam. Jane Iredale ürünlerine eczanelerdeki cornerlerinden ulaşabilirsiniz.

              Kullananlar varsa düşüncelerini paylaşırsa çok sevinirim .      

                                                                                                     Sevgilerimle Dila.....





4 yorum:

  1. Merhaba,
    Kullanıldığınız likit fondoten kapatıcı özelliği olan bir fondoten değil cilde bakım yapan reklli cilt bakım serumudur. üzerine pudra ile uygulandığında daha ışıltılı ve daha sağlıklı bir görüntü kazandırır.Diğer kozmetik ürünler gibi kapatıcı özellikleri değil cilde bakım yapmaları bu markanın farkını öne çıkartmaktadır. Yine de eleştirileriniz için teşekkürler :)

    Jane İredale Ailesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben memnun kalmadım ne yazık ki.Fiyatı çok yüksek; performans da tatmin edici olmayınca bu ürünleri birdaha almayı düşünmüyorum. Size de teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  2. ben yıllardır jane kullanıyorum. Sıkıştırılmış taş pudrasını kullanıyorum. bence süper başka pudra kullanamaz oldum. Fondoten bence mineralli olmasına rağmen gayet iyi. Cildinize uygun rengi uygulamanız çok önemli. Bana birkere jane uzmanı makyaj yapmıştı ki benim cildim sorunludur kırmızılıklar sivilceler çiller herşey var. her gören yüzüne ne sürdün bebek gibi olmuş, porselen gibi olmuş falan demişti. ama uygun renk bulunduğunda böyle. ben Golden glow kullanıyorum. Riviera vardı maalesef kaldırdılar. Mükemmel bir tondu. şunu da belirteyim; ben yüzüme ne sürersem süreyim hemen ertesi gün sivilce çıkardı ama jane de hiç böyle bir problem yaşamadım. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de denemek amacı ile aldım ama çamur gibi yapıştı yüzüme. Ciltten cilde farklılık gösteriyor demek ki. Yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil